Kaukaankatu 23, 53200 Lappeenranta       +358 50 341 8684       timo.niemelainen@ykn.fi      

Blogi

29.9.2020   0 kommenttia

Syystervehdys YKN:n ympäristöasiantuntijoilta!

Henkilöstöömme kuuluu edeltävässä julkaisussa esitellyn toimitusjohtajan, Timon, lisäksi viisi ympäristöasiantuntijaa ja toimistonhoitaja. Tässä julkaisussa esittelemme ympäristöasiantuntijoita tehtävissään. Poimimme tilannekuvia viikolta 39/2020 (21. – 25.09.).

 

Esa-Matti on ympäristöinsinööri. Hänen osaamiseensa kuuluu mm. luonto- ja pohjavesiarviointien tekeminen. Hänen työnkuvansa koostuu usein kenttätutkimuksista, suunnittelusta ja raportoinnista.

Esa-Matti oli maanantaina ja tiistaina kentällä. Näihin päiviin sisältyi mm. koekuoppien kaivamisen ohjausta, maaperän arviointia ja tarkkaa dokumentointia. Kenttätyöpäivät, kuten muutkin työpäivät, ovat projektikohtaisesti vaihtelevia ja niiden sisältö riippuu esimerkiksi tutkimusasetelmista ja tavoitteista. Kentälle voidaan mennä tekemään kohdekatselmointia, jolloin keskitytään tarkkaan ympäristön olosuhteiden havainnointiin, mutta ei välttämättä oteta näytteitä. Maaperä-, vesi- tai materiaalinäytteenottoa tehdään mm., kun

  • selvitetään tarkemmin kohteen ympäristöteknistä tilaa ja puhdistustarvetta,
  • seurataan tilanteen muutoksia tai toiminnan vaikutuksia ympäristöön tai
  • valvotaan maaperän tai veden puhdistamista.

 

Pekka on ympäristöinsinööri ja suorittaa parhaillaan työn ohella ylempää kestävän kaupunkiympäristön ammattikorkeakoulututkintoa. Pekka on YKN:n tutkimuspäällikkö ja kuuluu laatutyöryhmään. Lisäksi hän vastaa YKN:ssä rakenteiden ja materiaalien haitta-ainetutkimuksista. Pekan työhön kuuluu paljon suunnittelua, koordinointia ja luonnollisesti myös yhteydenpitoa asiakkaisiin. Keskiviikkona Pekka viimeistelee perustilaselvitystä. Kenttätutkimukset on tehty ja työ raportointivaiheessa.

 

Eemi on koulutukseltaan ympäristöinsinööri. Eemi on ympäristöasiantuntija, jonka työnkuva sisältää pääosin maaperä- ja pohjavesitutkimuksia sekä tutkimusten suunnittelua ja raportointia. Lisäksi Eemi on YKN:n meluasiantuntija. Kuvaushetkellä perjantaina Eemillä oli menossa perustilaselvityksen raportointi.

 

Mikael on ympäristötekniikan diplomi-insinööri ja YKN:n projektipäällikkö. Mikaelin erityisalaa on kaatopaikkasuunnittelu. Projektipäällikkönä hän koordinoi, suunnittelee ja valvoo projektien kulkua.

Mikaelilla oli perjantaina tiivis suunnittelupäivä. Kuva otettu päivän päätteeksi; lomafiilinki tavoittamassa ja viimeinen kesälomaviikko alkamassa. Sääkin tuntui suosivan lomailijaa.

Asiantuntijamme toimivat tiiviissä yhteistyössä ja toimistolla käydään usein keskustelua ammatillisista - ja muistakin - asioista.

Ajatustenvaihtoa ohikulkumatkalla --------- kahvihuoneesta työpisteelle. Kuvassa Mikael ja Eemi.

Neukkarissa Pekka ja Timo aikatauluttavat seuraavan viikon töitä.

YKN:ssä toimistopalaveri pidetään 1…2 kertaa kuukaudessa, jolloin käydään läpi henkilöstöasioita, koulutus- ja kehitysasioita, työtilanne eli meneillään olevien ja tulevien projektien tehtäviä sekä muita ajankohtaisia asioita. Neuvotteluhuoneessa järjestetään usein myös asiakastapaamisia. Koronavirus on tosin lisännyt etäpalavereja, ja YKN:n henkilöstökin tekee monesti kotityöpäiviä.

 

Hyvää ruska-aikaa!

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti
Kommentit näytetään tarkistamisen jälkeen